perjantai 8. maaliskuuta 2013

Iltamakiertue Kontiolahdella


The LittleBigMusic toteuttaa Kontiolahden tuottamana Iltamakiertueen Kontiolahdella.
Iltamat käsittävät Saaren Sanna monologiesityksen (Maria Sarkkisen esittämänä, kts. lisätiedot alta), jonka jälkeen pienen väliajan jälkeen alkaa iltamaohjelma tansseineen. Kiertue on toteutettu vanhan ajan iltamatunnelman hengessä!

pe 8.3. klo 19   Kontiolahden kotiseutukeskus  
la 9.3. klo 19 Jakokoski, Tähtikallio: ei tansseja vaan musiikkiesitys!
to 14.3. klo 19 Lehmo, monitoimitalo
pe 22.3. klo 19 Paihola, Paiholan Helmi
ke 27.3. klo 19 Varparanta, koulu
to 28.3. klo 19 Kunnasniemi, Kunnaspirtti
to 4.4. klo 19 Kulho, koulu
pe 5.4. klo 19 Selkie, koulu

Kontiolahden kulttuuripalvelut on yhdessä LittleBigMusicin kanssa tuottanut Saaren Sanna esityksen ja iltamat, jotka kiertävät Kontiolahden kylillä maalis-huhtikuussa. Monologin esittää Maria Sarkkinen. Ensi-ilta on Kontiolahden Kotiseutukeskuksessa perjantaina 8.3 kello 19. Muiden esitysten päivämäärät ja kellonajat voi tarkistaa Kontiolahden internet-sivujen tapahtumakalenterista. Esitykseen ja iltamiin on vapaa pääsy, paikat täytetään saapumisjärjestyksessä.

Saaren Sanna monologin on kirjoittanut jo edesmennyt kontiolahtelainen kirjailija Jouko Puhakka. Hän on tunnettu nuorten kirjoistaan, kalastustarinoistaan ja näytelmistään, erityisesti 1960-luvun lopun maaltamuuttoa kuvaavasta näytelmästä Hyvästi, Mansikki (1969), jonka kantaesitys oli Joensuun Kaupunginteatterissa. Pro Finlandia -mitalin hän sai 1972.
Saaren Sanna eli Sanna Puhakka (s. 1872) muutti miehensä Jussi Puhakan kanssa Jouhtenisen Hautalahteen 1910-luvulla. Perheeseen syntyi seitsemän lasta ennen kuin Jussi kuoli. Leskeksi jäätyään Sanna elätti lapsikatraansa kalastuksella ja asuinpaikka jäi autioksi vasta 1950-luvulla. Miehensä Juhon kuoleman jälkeen Sanna joutui kalastuksella elättämään tätä lapsiparveansa saaressa, ja siinä kysyttiin tarmoa ja rohkeutta. Korkeimman johdatukseen luottaen Sanna selvisi niin huonoista kuin hyvistäkin päivistä. Hän kasvatti lapsensa isänmaallisen maailmankatsomuksen mukaisesti. Paljon aikaa vaativan työn lomassa hänellä riitti aikaa ja tarmoa myös itseopiskeluun sekä lukemiseen.

Saaren Sanna -teatteriesityksen jälkeen on tanssit, jossa esiintyvät Maria Sarkkinen ja Samuli Moilanen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti