sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Kevään kuulumisia

Tulevaa kesää valmistellaan jo vauhdilla! Ohjelmassa on La-Lai-la musiikkinäytelmää, konsertteja, revyykeikkoja, vierailu Petroskoin Kansalliseen teatteriin (lue lisää alta) ja syksyllä käymme Jari Salokankaan kanssa Göteborgissa Ruotsissa esiintymässä ja lisäksi samana viikonloppuna pidän klassisen musiikin konsertin Göteborgin Maarian Kirkossa.

Perinteinen jokakesäinen revyy jää siis tauolle, mutta monta uutta asiaa on luvassa ja se on hyvä. Tasan kymmenen vuotta on joka kesä kulunut samoissa revyyn merkeissä, joten tästäkin on tauko paikallaan. Toivottavasti revyy-yleisö tykästyy yhtä lailla uuteen musikaalilinjaamme, kuin totuttuun revyyteatteriinkin. Musiikillisesti ja näyttämöllisesti tulevat produktiot ovat Itä-Suomen alueella huippuluokkaa, sekä laulullisesti että esillepanonsa puolesta, vaikkei lavalle satapäisiä kuoroja astelekaan. Olen käynyt tarkastelemassa alueen ammattiteattereita usean sadan kilometrin säteellä ja tarvetta ammattitaitoiselle musiikkiteatterille todella on. Ainakaan The LittleBigMusicin laulajat eivät laula epävireisesti, eivät ainakaan yleensä.

Laulutunteja on myös kuluneen kevään aikana pidetty runsaasti ja oikein loistavasti eteneviä laulajia onkin joukossa. Ollaan valmisteltu pääsykoeohjelmistoja mm. konservatorioihin ja sibeliusakatemiaan. Muutaman kohdalla ennustaisin, että parin vuoden sisällä opettajilla tulee olemaan vaikeuksia pysyä perässä, ainakin jos joutuvat perinteisille mölisijöille ohjattaviksi. Teroitin kyllä kriittisyyttä opettajavalinnoissa!

La-Lai-la musiikkinäytelmän lippujen ennakkomyynti on jo alkanut verkkokaupassa http://kauppa.littlebigmusic.net ja sieltä lippuja saa alennuksella vielä toukokuun ajan. Esitysajat löytyvät täältä http://www.littlebigmusic.net/laila.html.

Petroskoin Kansallisen teatterin vierailussa on kyse Liperiläisen EIKU ry:n tuottamasta lapsille suunnatusta vierailuesityksestä. Yhdistys on vieraillut vuosien aikana usean esityksen voimin ympäri Suomea ja ulkomaillakin esimerkiksi Dublinissa. Siinä on hatunnoston arvoinen paikka, että joku on jaksanut tehdä noin paljon töitä, ja koko homma pyörii yhden ihmisen toimesta! Yhteistyötä on viritelty jo vuodesta 2006, mutta aina on aikatauluasiat tai muut sotkeneet kuvioita. Tänä vuonna revyyn jäädessa tauolle on ilo olla mukana ihan uudenlaisessa jutussa; viimeksi olin lastenesityksessä vuonna 2003 ja siinäkin sittisontiaisena. Tällä kertaa on vuorossa siilin ja auringon roolit, joten ylennyksestä on kyse.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti